Socialdemokratin på väg nedåt?

Enligt nya mätningar så tappar Juholt röster bland kvinnorna och tjänstemännen. Man skyller på att det är bostadsfrågan som är orsaken, men jag tror inte att det är endast den som spelar roll. Jag tror att det är hur man hanterade den situation som uppstod när drevet pågick. Att vu och andra i partiledningen inte klarade av situationen och Juholt stod där ensam. Det var total tystnad och tidningarna skrev en massa som ingen av dem bemötte på något sätt. Juholt verkade ha fått munkavle efter sitt utspel i facebook och sedan kom han tillbaka som en snyftande hundvalp. Med ledsna ögon har han åkt runt i landet och sagt samma mening hela tiden. Men att endast säga förlåt utan en vettig förklaring gör inte att folk anser att allt är ok.

I gårdagens debatt i riksdagen gick Juholt ut i hård attack mot Reinfeldt, med helt galna siffor om arbetslösheten. Vem hade gett honom dem? Någon vill se honom göra bort sig rejält eftersom de inte kollar siffror innan han kastar ur sig dem. Att vi idag skulle ha den högsta arbetslösheten på 36 år stämmer inte. Hans pressekreterare ändrade det efter debatten till 10 år, vilket också är fel. Den rätta siffran är 8 år enligt scb och inget annat. Månde Reinfeldt ha lett i smyg när Juholt slängde ur sig sina siffror. Klart att han insåg att det skulle komma ut hur fel Juholts hade.

Det tog inte många dagar innan denne partiordförande trampade i klaveret igen och detta är inte heller sista gången. Att vara så slarvig att man inte kollar om de siffror man har stämmer, är ointelligent. Han vet ju att han har fienden i partiet och gissa om de gottar sig nu. Min undran är att vad är det som ska fälla Juholt totalt, för att det kommer är jag helt säker på. En sådan clown ger ändå lite underhållning eller hur?

Lämna ett svar