Vem skulle vilja spola tillbaka tiden?

I helgen visas en film på tv, som handlar om att spola tillbaka tiden och där är det till en mans 17:års ålder man går till. Min fundering är att om man fick chansen att spola tillbaka tiden, var skulle man stanna då? Det första jag tänker på är att jag skulle vilja gå till dagen då min mamma blev akut sjuk och åkte till sjukhuset. Hade det varit idag så skulle jag åkt med henne direkt och tillbringat hela natten med henne. Nu när jag vet att hon inte kunde prata dagen efter och endast hade några timmar kvar att leva. Jag hade så mycket att prata med henne om och jag vet inte hur mycket hon hörde innan hon dog.

Annars känner jag att jag inte vill tillbaka till någon del av mitt liv. Jo kanske till 17:års åldern då man gjorde sitt vägval i yrkeslivet. Nu när man vet vilka möjligheter som egentligen fanns. Med den kunskap jag har idag så hade mitt yrkesval blivit ett helt annat. Det skulle vara det enda jag ville ändra på. Allt annat som skett har ju format mig till den jag är idag och jag är nöjd med mig själv.

Men visst är det ändå en spännande tanke att kunna gå tillbaka till någon punkt i livet. Har du någonsin funderat på det? Men det viktigaste är ändå att kunna säga att man inte ångrar det liv man levt.

Lämna ett svar