Nä du Juholt dethär går inte

Socialdemokraterna bara dalar och dalar i opinionsmätningarna. I den senaste har de bara 26,6% och för Juholt är det ännu värre. Han får bara 12% av väljarnas förtroende och har förlorat många röster från kvinnor och förvärvsarbetande. Inför partiledarvalet fick han frågan om han skulle ställa upp och då svarade han, att det skulle han inte då han är för ostruktuerad och yvig. Det verkar stämma rätt bra tycker jag. Han stöds endast av 53% av sina egna partikamrater.

Att jämföra med Reinfeldts förtroenden som är betydligt större. Han stöds av 94% av sina egna. Men att luta sig tillbaka är farligt och det gäller att förvalta de siffror han har idag.

Vänsterpartiet är det parti som tagit flest röster av socialdemokraterna och med en ny partiordförande, siktar de på att växa ännu mer. Det blir på bekostnad av socialdemokraterna.

Klara inte Juholt att vända denna trend innan årsskiftet så sitter han säkert löst, vad han än påstår. Det kan kosta för mycket att ha honom kvar. Många som arbetade under förra valet tänker ge upp och säger sig inte ha lust att svara på frågor om Juholts affärer. Förra valet fick de stå och svara på frågor om tobleroneaffären och den var ändå sex år tillbaka. Mona Sahlins sämsta siffror när det gäller förtroende var 20% när de var som sämst.

Lämna ett svar