Det verkar mer och mer som att sossarna gjort ett nerköp

Nya mätningar visar hur siffrorna dalar för Juholt och socialdemokraterna. Synnovate har även de gjort en undersökning Reinfeldt vs Juholt, som inte kan vara en rolig läsning för den sistnämnde. Han förlorar på alla fem punkter man frågat om och folk ser inte honom som en tänkbar statsministerkandidat. Jämför man Juholt med Sahlin vid samma tidpunkt, alltså efter lika lång tid som partiledare så hade hon högre förtroende än vad han har. Efter att ha läst de senaste undersökningarna verkar det som att sossarna gjort ett rejält nerköp i bytet av partiledare.

Socialdemokraterna vill peka på att allt beror på det som hänt sedan han tillträdde. En del är säkert sant, men jag tror att det beror på mycket mer. Tomas Bodströms bok tog upp hur Juholt kuppade sig till sin position och jag tror att många anser att det var en ful sak. Det var inte ärligt spel när valet skedde och allt mörkande runt det gjorde folk misstänksamma. Vad är det för människa som gör såhär mot en partikamrat? Att Mona tvingades att avgå har hon själv berättat om och många tycker att hon borde fått en ny chans.

Juholt har själv sagt att han är ostrukturerad och yvig, vilket han verkligen har gett bevis på. Något man inte anser att en statsminister ska vara. En människa som inte ger ett stabilt och strukturerat intryck platsar inte i den rollen. Hans fästmös bakgrund är väl inte heller något man vill att en statsministerkandidat ska ha vid sin sida. Man har missat att känna efter vad en sådan kandidat böör ha för egenskaper. Istället har man endast tittat på partitrogenhet och mångårigt medlemskap. Man ville ha en äkta sosse, men prickade fel. Detta kan bli mycket ödesdigert för socialdemokraterna.

 

Lämna ett svar