Tyvärr fortsätter de att bara kritisera

Jag läser Tomas Bodströms krönika i aftonbladet och blir bara deprimerad av den. Har inte socialdemokraterna att det inte är att genom att kritisera den sittande regeringen man vinner val. Istället borde de strukturera upp sin politik och komma med ett konkurenskraftigt alternativ. Men när de kritiserar Borg för att vara fantasilös, så försöker de leva på gamla meriter. Rollen som oppositionsparti har verkligen inte lyft socialdemokraterna, utan de visar bara kraftlöshet. Inre strider och ostrukturerade uttalanden haglar omkring dem.

De har ingen Branting, Erlander, Sträng eller ens Palme som var starka personligheter. Istället sitter de som en enda grå massa och gnäller, vilket fok är innerligt trötta på. Vad folket behöver idag är optimism och framåtanda. Att försöka sänka Borg är bara ett steg i fel riktning, då han anses som en väldigt bra ekonomiminister. Att alliansen inte sticker ut hakan nu är taktik. Låt socialdemokraterna med Juholt i spetsen spratlla bäst de vill, eftersom det gynnar alliansen.

Vi ser ju hur socialdemokratiska regeringar faller runt om i Europa och dess ekonomiska politik inte håller. Då lönar det sig inte att hänvisa till historien eller kritisera hela tiden. Folk lever nu och ser hur Sveriges ekonomi står sig mot resten av Europa. Att man röstade på alliansen 2006 beror på att socialdemokraterna var trötta och man ville ha en förändring. Att prata om att de gjorde grunden till den ekonomi vi har idag hjälper inte nu. Det känns bara patetiskt.

Lämna ett svar