Är Juholt en struts?

Det frågar jag mig efter hans senaste utspel efter dagens möte med den egna partitruppen. Att socialdemokratin är på stark frammarsch är väl årets dummaste kommentar i allafall. Att socialdemokratin går stärkt ur detta, utan att man tar itu med meningsskiljaktigheterna inom partiet får mig att skaka på huvudet. Har Juholt stått och headbangat under sin tid som partiledare? Hela partiet med honom i spetsen håller på att kappsejsa rejält. Om han tror att hans konstiga utspel ger fler röster så är det mycket synd om karln.

Han säger att alliansens politik är ett experiment och då vet han inte vad han pratar om. Socialdemokraterna kommer inte att förbättra äldrevården ett dugg, eftersom de kommer att fortsätta med alliansens arbete. Det var ju Göran persson som började privatisera Sverige, det har åtminstone inte jag glömt. De kommer inte att förändra elpriserna eftersom det är ett beslut av eu, som Sverige har gått med i. Han eller socialdemokraterna kan inte ändra på något där. De som kan föra Sveriges talan i eu är de kommissionärer och delegater vi valt.

Staten har inte råd att köpa tillbaka det man sålt till privata företag. Den som tror det lurar sig själv. Sedan kan man inte kalla någons politik för ett experiment. Det han själv håller på med verkar istället som ett sådant. Grodorna fortsätter att hoppa ur denna pajas mun.

Lämna ett svar