De nya elpriserna är åt helvete

Hur i helskotta har man räknat då man satt elpriserna och delat in områdena? Visst är det kallare längre norrut, men det blåser ta mig tusan mer i söder, vilket gör att man förbrukar minst lika mycket el. Jag skulle vilja ha tag i den människa inom EU som kommit på denna idiotiska idè. Har de toltalt glömt att det finns länder som är väldigt långt norrut och är avlånga. Sveriges södra landsända gränsar till Tysklands och Polens norra del. Detta gör att klimatet skiljer sig markant mellan dessa länder och Sverige.

Att Lööf går med på detta utan att ens försöka protestera, finner jag ytterst märkligt. Ska svenska företagare kunna konkurera med resten av eu, så kan de inte behöva betala mer för energin. Nu anser jag att vi startar Barsebäck igen och sköter vår egen energi. Eller så höjer Ringhals priserna till övriga Sverige och ger rabatt till alla söderut. Detta måste vi protestera mot.

Dags att köpa värmepump och vända röven mot alla elbolag, vi sätter på några vindkraftverk i utkanten av byn. Vips så är vi självförsörjande.

Lämna ett svar