Kända personer hoppar av samarbete

Ett tungt namn vid förra valet var Liza Marklund som åkte runt på valturnè med Mona Sahlin och Thomas Bodström. Hon är även nära vän till Mona och de träffas regelbundet, tillsammans med andra vänner. Men nu säger Liza att det inte går att ha en statsminister som marknadsför sig som Åsa-Nisse. Hon förstår inte vad han vill och tänker inte ens rösta på honom i nästa val. Detta att han vill ha tillbaka det gamla folkhemmet, ser hon som konstigt då hon inte var med under den tiden och vet inte ett dugg vad det innebär.  Alla som lever nu har inte en aning om vad Juholt menar med folkhem eller social demokrati. Liza frågar sig vad han menar med det och vad ska det innefatta.

Jag tror tyvärr att fler har samma tankar som Liza och är mycket frågande till Juholts politiska utspel. Men det är när en så känd person som många sett som en klippa för socialdemokraterna i draghjälpen att fånga röster, som man inser katastrofen. Må vara att Bodström skriver om placeringen i tv:s agenda och anklagar regeringen för att styra svt. Men det känns som ett fiskande efter ett jobb hos Juholt, som han tidigare inte hyst särskilt höga tankar om. Det verkar lite som att folk ser en chans att göra come back. Jag vill bara påminna Bodström om att han gett ut en bok som finns tillgänglig för alla att läsa. Rövslickande är inte klädsamt.

Lämna ett svar