Avundsjuka gör människan ful

Vår finansminister Borg har fått en fin utmärkelse för sitt arbete med ekonomin i Sverige och kallas häxmästare. Jag har alltid ansett att det var ett mycket smart drag att ge honom uppdraget att sköta landets ekonomi. Idag kan man läsa i DN hur Waidelich säger att Borg har Göran Persson att tacka för denna utmärkelse. Avundsjukan lyser genom hela artikeln och det Borg kan tacka Persson för är att finanserna var urusla, så med mycket små ändringar märktes resultatet direkt. Att Waidelich någonsin kommer att få en sådan utmärkelse är uppenbart, efter fadäsen med skuggbudgeten.

Istället för att gratulera Borg, kommer en bitter kommentar från någon som alla vet är honom underlägsen. Missunnsamhet är något som gör människan ful. Om man nu siktar på att försöka ta över regeringsmakten borde man istället vara glad över att Sveriges ekonomi är så stabil. Men det är klart att om man förstår att det aldrig kommer att ske, så droppar man istället bittra kommentarer och drömmer om förr. Att enbart leva på historien istället för att se framåt lockar inga väljare.

Lämna ett svar