Motsättningarna inom socialdemokraterna allt tydligare

Juholt läxade upp partiets representant i riksdagens konstitutionsutskott, Sven-Erik Österberg då han gjort upp om partistödet. Partiledaren vill inte släppa kravet på att de ska bli offentliga trots att en uppgörelse ingåtts med regeringspartierna. Juholt tänker driva frågan ändå. Vilket tyder på att motsättningarna inom partiet är djupa. Hur kan man på ena sidan göra upp om något, när man på andra sidan verkar strunta totalt i detta?

Samtidigt avslöjar Niclas Ek i sin blogg på aftonbladet att Mona Sahlin, verkat i bakgrunden sedan hon avgick som partiledare. Att hon skulle vara en av dem som motarbetar Juholt i det tysta. Hon säger i en intervju i musiktidningen Novell, att hon var en väldigt väldigt populär partiledare och skulle ha blivit statsminister om det inte varit för toblerone affären. På frågan om hur länge hon tror Juholt kommer att sitta kvar, svarar hon inte alls. Men påpekar att en kvinna döms hårdare än en man som gör en liknande sak och uppträder som en gamäng.

Nu när Östros trätt fram ur kulisserna, känns det som att det finns krafter för att krossa Juholt. Dessa läckor om hans fadäser och konstiga uttalanden måste ju komma från någon som är väldigt insatt. Någon eller några som kanske vill se Östros som ny partiledare. Har Juholt tagit sig till toppen på ett oschysst sätt, så vill nog många att han ska bort. Tydligt är att det pågår något som vi ännu inte sett slutet på.

1 svar på ”Motsättningarna inom socialdemokraterna allt tydligare

Lämna ett svar