Det är rena rama kaoset i Kairo

Har läst twitterflödet de senaste dygnen och det är fruktansvärda saker som utspelar sig i Kairo. Flera av de som twittrat är arresterade och man har inte en aning om vad som händer med dem nu. Tydligen använder polisen en starkare tårgas än i våras, så det blir frätskador och många söker sig till de fältsjukhus som har upprättats.

Just nu verkar de val man utlyst vara mycket långt borta. Folk känner sig lurade på demokratin och ser endast att det sitter en ny diktator på Mubaraks plats. Många frågar också om den forne diktatorn är kvar i landet och om det är han som ligger bakom allt våld. Det som såg ut att bli en fri demokratratisk stat, verkar idag vara tillbaka där det började. Man undrar hur det ska sluta. Läser nu att soldaterna ber om ursäkt för dödsfall som skett. Vad hjälper det när de redan är dödade?

Lämna ett svar