Hur kommer det sig att föräldrar knuffar sina barn?

Annonser

På nyheterna idag får vi höra att föräldrar knuffar och bestraffar sina barn allt mer idag. Detta ska enligt en psykolog bero på stress. Jag vill tycka att det beror på brist på kunskap om barnuppfostran och idioti. Om man har ett barn fodras ett stort tålamod och har man inte det ska man heller inte skaffa barn. Man kan lära sig att ha tålamod och det enklaste knepet är att dra efter andan, innan man överhuvudtaget agerar. Kan det vara så att det är föräldrarna som stressar barnen, så de inte uppför sig som man vill? Jag tror att det säkert kan vara så i många fall.

Vi är individer och att säga att det endast beror på en enda sak är att generallisera för mycket. Går jag till mig själv, så vet jag att jag reagerar olika på samma situation, beroende på hur jag själv mår. När man har barn i huset blir ens eget agerande ifrågasatt och man rannsakar sig själv ganska ofta. Det ska man också göra men att låta sig stressas av omgivningen är absolut inte bra för någon. Allt snurrar så fort idag och vi måste lära oss att sovra bland allt. Ingen är perfekt och det är något vi måste acceptera.

Varför knuffa ett barn som trilskas, när vi inte gör det på andra vuxna som sätter sig på tvären mot oss? Tänk efter hur vi gör då och gör likadant mot barnen. Att agera fysiskt mot någon, visar att det är något fel på en själv. Sök hjälp.