Lite oroväckande är det att snön är på väg

Allra helst då socialdemokraterna redan är i nedförsbacken och verkar ha ishalka redan. De har inte haft så dåliga siffror sedan mätningarna av scb började 1970, endast 27,7% och statsvetare säger att botten inte är nådd. Nu är det inte så att denna nedgång började när Juholt tillträdde som partiledare, utan långt tidigare. Dessa två falanger som hela tiden läcker till media och motarbetar varandra håller på att förstöra hela socialdemokratiska partiet. Att de sedan har förnekat att det skulle finnas falanger har inte heller hjälpt upp det hela. Som att stoppa huvudet i sanden.

Jag tror inte att det spelar någon roll om partiet skulle byta partiledare, eftersom falangerna fortfarande finns där. Men det verka onekligen som Juholt förklarat högerfalangen krig i och med dagens uttalande i DN. Han vill förstatliga alla skolor, vården mm och det är mer vänsterpolitik än någonsin. Man kan kanske kämföra det med den politik som de förde på 70-talet. Nu tror inte jag att han är så stark att han klarar av att kväsa de till höger och kriget trappas endast upp. Under tiden växer moderaterna och miljöpartiet sig starkare.

Så Juholt bäddar för mer fart nedåt med sitt uttalande idag. Så se upp snön är på väg.

Lämna ett svar