Juholt verkar helt verklighetsfrånvarande

Åtminstone i de artiklar han uttalar sig i. Det går uppåt vid nästa mätning säger han och man förstår inte hur det ska fungera. Visst, kan det bli bättre opinionssiffror men inte de siffror han kanske drömmer om och sedan kan det gå ännu mer ner nästa efter det. Det verkar som att han tror att dessa siffror lever sitt eget liv och att han inte behöver göra något annat än att prata politik. Det är ju något han hela tiden framhåller. Vi andra märker ju att det inte räcker att göra det. Om det är okunskap eller något annat vet jag inte men känns märkligare för varje gång han säger det.

En ledare måste vara karismatisk och kunna ena alla. Det har Juholt verkligen missyckats med och att skoja om olika saker hela tiden gör honom endast till en pajas. Ett parti består av människor med olika åsikter och att inte lyssna på dem, gör att många känner sig överkörda. Någon moderat kvinna har skrivit en bok om hur Reinfeldt sagt, att i riksdagen ska moderaternas politik föras fram. Det ansåg hon vara att bli överkörd, vilket jag ser som underligt. Representerar man ett parti så ska man väl arbeta för dess politik och inte något annat. Kan man inte det så ska man söka sig till något annat arbete.

Ett parti kan inte vara splittrat om det ska bli framgångsrikt och det är precis det socialdemokraterna visar att de är. Den ena säger en sak och sekunden efter kommer ett annat uttalande från någon annan. Därför kan inte opinionssiffrorna bli bättre om inte alla åker i samma tåg. Så Julholt måste bli en bättre ledare om denna trend ska vända. Det är inte många som tror på socialdemokraterna idag, utom de partitrogna. Man undrar när Juholt ska vakna och se verkligheten som den är idag och utgå från den, istället för att köra sitt eget mantra.

Lämna ett svar