Är det inte nog nu?

Idag kunde vi höra och läsa att Riksbanken sänker reporäntan. Jaha, det är ju bra. Men bankerna sänker inte boräntan för det. När reporäntan höjs så är de supersnabba att höja boräntan, men när den sänks så är det inte lika viktigt att sänka boräntan. Konstigt tänker man, men sedan kommer man på att det är för att de ska kunna tjäna mer pengar. Pengar som sedan ska delas ut i bonusar till chefer och anställda. Hur ska vi kunna sätta stopp för dessa girigbukar som sitter och skor sig på våra dyrt förvärvade pengar?

Byt bank säger Borg och det är väl det första jag tänker på. Den bank som delar ut bonusar tänker jag inte föda. Så i morgon blir det lusläsning på internet och olika ekonomisidor för att se om jag kan hitta en bank som skor sig lite mindre än andra. För visst måste de tjäna pengar för att överleva, så mycket förstår jag. Men det är sättet de gör det på som jag opponerar mig mot.

Dags alltså att se över vad jag kan göra för att slippa reta mig på hur de suger ut pengar från mig. Men nog tusan retar man sig på bankerna eller hur?

 

Lämna ett svar