Vad händer i Etiopien egentligen?

I morse fick vi reda på att de två svenska journalisterna dömts för både att ha tagit sig in i landet olagligt, vilket var väntat och något de också erkänt att ha gjort. Men de blev även dömda för terroristbrott och nu funderar man lite på hur rättsväsendet egentligen fungerar i Etiopien. Sedan grips Svt:s reporter Eva Elmsäter när hon rapporterar utanför domstolsbyggnaden, vilket de fått tillstånd att göra. Via telefon kunde hon berätta om gripandet och hon vet inte vad som kommer att hända nu.

Detta är ju en direkt krigsförklaring mot Sverige. Carl Bildt säger att regeringen kommer att fortsätta arbeta för att de två journalisterna ska släppas, men nu har de fått ytterligare ett problem. Hur kan detta få hända? Det verkar vara kriminella som styr Etiopien och detta är en ordentlig provokation. Jag hoppas Sverige drar in allt bistånd till landet om vi ger något. Tror inte pengarna hamnar i rätt händer och folket har det lika illa vare sig vi skänker pengar eller inte. Jag blir upprörd och nu måste något göras för att skrämma regeringen därborta.

Lämna ett svar