I denna sena timma läser jag tidningarna

Annonser

En liten uppdatering på det som hänt idag och det är en hel del. Ännu ett mord i Malmö och det är det sjätte på några få månader. Man frågar sig vad som håller på att hända. Tydligen är det hur lätt som helst att köpa ett vapen i staden och det gör att att gängen är beväpnade. Ingen vet hur farligt det är för oss andra vanliga människor, men är man på fel plats vid fel tidpunkt kan man hamna i skottlinjen. Det kan ju vara var som helst egentligen.  Beatrice Ask säger att nu ska straffen för innehav ses över och det är på tiden.

Själv är jag glad att det enda som jag behöver vara orolig för är stormen Emil. Den ryter rätt bra utanför fönstret just nu och jag är glad att vara inomhus. Det grövsta jag varit med om där jag bor är skitungar som busringer på ytterdörren, för att hundarna ska skälla. Men med detta väder håller nog sig de också inomhus. Jag ropade till dem att nästa gång släpper jag ut hundarna efter dem, så de kanske håller sig från detta tilltag i fortsättningen. När skolan sedan börjar är de inte ute sent på kvällarna heller. Men detta busringandet kan jag leva med hellre än att någon springer runt med pistol.

Jag skulle också vilja se fler poliser ute på vägarna och inne i Malmö. Just nu håller jag mig långt borta från staden. Ännu en gång får jag bekräftelse på att jag gjorde rätt i att flytta från storstaden. Här kan jag sova gott och slipper se mig över axeln var gång jag är ute.