Hur kan man göra så mot ett barn?

En pojke spelade för dåligt i en innebandycup i Uppsala. Det tyckte i allafall hans pappa, som lämnade pojken utanför hallen utan ytterkläder i minusgrader. När en av arrangörerna hittade honom där, sade pojken att pappan hade sagt till honom att han fick gå hem. Sedan tog han pojkens ytterkläder och körde hem till Stockholm??!!!!

Jag tycker att det går för långt när en förälder behandlar sitt barn så. Troligtvis var pojken tillräckligt ledsen för att inte ha kunnat prestera tillräckligt bra ändå. Han borde ha fått tröst istället av sin pappa. Hur kunde pappan tro att ett barn skulle klara av att gå flera mil i kylan utan varma kläder? Det är rena rama misshandeln och han borde få prova på samma sak själv.

En förälder som inte kan låta sitt barn få vara ett barn, borde inte få ha barn. Jag säjer som Ingemar Stenmark sade till Sven Plex Pettersson, när han frågade varför det gått så dåligt: “åk själv”. Om det nu är så viktigt att vinna och spela bra så kan pappan göra det själv och låta pojken få spela precis så bra eller dåligt han vill. Det är så lätt att stå vid sidan av och kräva att någon ska prestera, men att göra det själv är inte lika lätt. Nu fick pojken åka hem tillsammans med en kamrats föräldrar. Jag hoppas att de lämnade pojken tillsammans med en ordentlig utskällning av pappans beteende. Han borde verkligen skämmas.

Lämna ett svar