Debatten i Sveriges riksdag pågår

Jag följer debatten och retar mig på varför inte Juholt svarar på de frågor han får. Istället slingrar han in sig i konstiga retoriska inlägg. Hade han gett raka svar som vi tittare kunnat ta till oss, hade han haft debatten i sin hand och kunnat skåpa ut alliansen. Kanske inte reinfeldt, men de andra. Nu känns det som att ingen, inte ens oppositionsparterna tar Juholt på allvar. Man sitter mest och väntar på att han ska trycka ned foten ännu mer i klaveret. Tror att det är flera med mig som sitter och lyssnar efter felsägningar och jag hör i hans röst att det finns ett darr som känns som osäkerhet.

För mig känns det mer som att miljöpartiet är det stora oppositionspartiet, Gustav Fridolin är en utmärkt oppositionsledare och det är ett nöje att lyssna till honom. Så vill man att debatterna ska vara. Det enda tråkiga är att om oppositionen skulle vinna valet, har vi Juholt som statsminister och den tanken skrämmer mig enormt mycket.

Just nu är fokus mer på miljöpartiets och vänsterpartiets partiledare som man kan lyssna på utan att ha andan i halsen. Livet utan Juholt vore mycket lättare. Han hade platsat bättre i gladiatorerna och då hade han inte behövt öppna munnen.

Lämna ett svar