Inte så lite magstarkt

Av sossarna att vilja ändra lagstiftningen så att Löfven ska kunna debattera i riksdagen. Bara för att de inte kunde hitta en partiledare i de egna leden ska lagen ändras. Flera andra partier har varit i liknande situationer och då har inga krav om lagändringar lyfts. Men det kanske är så att socialdemokraterna anser att det är de som stiftar lagarna här i landet. Jag tycker att de lider av storhetsvansinne och en smula ödmjukhet vore på sin plats. De har gjort ett politiskt magplask, som de ska försöka ta sig upp ur och då är det inte bra att sätta sig på höga hästar. Man kan inte ens börja från där de var när Mona lämnade så varför tror de att de kan göra det från den punkt då Göran avgick.

Den nedåtgående trenden har pågått under flera år och de har inte lyckts stoppa den. Kanske kan Löfven få stopp på den, men sedan är det en lång lång uppförsbacke. Läste Virtanens krönika i aftonbladet och han tycks tro att de gamla begreppen som sossarna använt sig av ska bli moderna igen. Frihet, är ju inte något vi hade speciellt mycket av under deras regeringstid. Där styrde staten oss åt det håll de ville ha oss. Men det är något vi fått sedan alliansen kom i regeringsposition. Vad vill vi lägga våra pengar på och hur vill vi leva, bestämmer vi idag. Det finns de som inte klarar av att göra det och de är fortfarande sossar. Jämlikhet, är ett utnött ord som låter ihåligt idag. Se bara på våra unga som skönhetsopererar sig och endast bryr sig om sina yttre attribut. Okej, man kan väl kalla det jämlikt att det är både tjejer och killar som gör det. Den gamla innebörden förstår de sig inte på. De vill inte vara jämlika utan helst vill tjejen bli hemmafru och baka cup cakes. Solidaritet, vet vi ju alla inte fungerar. Folk är solidariska så länge det gynnar dem själva.

Därför kommer det aldrig bli modernt med dessa begrepp igen, utan sossarna måste hitta nya begrepp. Deras politik fungerar inte i dagens samhälle. Den skulle göra det om alla tänkte som 40-talisterna. Men de nya generationerna som växer upp och ska rösta tänker på ett helt annat sätt. De vill tjäna pengar, mycket pengar. Jobba minimalt och bryr sig endast om att de har en regering som tillåter allt detta. Miljön är något som de är engagerade i och där finns redan ett parti som växer hela tiden.

Tyvärr sossar alla begrepp är tagna redan, ni hann inte med och nu får ni jobba för att försöka komma ikapp.

Lämna ett svar