Vad händer i Bangkok?

Ett av våra kända turistländer har hamnat i ett lönnkrig. Det är inte bara svenskar som åker dit på semester utan även andra länders invånare har hittat till detta vänliga land. De soldater som muckar från sin tjänstgöring i Israel åker ofta dit för att fira efter tre års utbildning. Flertalet av dem ska återgå till sina civila arbeten, men efter tre år är de fullfjädrade soldater. Men det är som civila de åker på semester. Lönnmördare från Iran åker dit för att mörda och turister hamnar i farliga situationer. Jag hade nog tänkt mig för ett par gånger innan jag spenderat min semester där just nu.

Ett krig mellan Israel och Iran verkar fruktansvärt nära och vad händer då? Andra länder kan dras med och människor som endast vill leva i fred dödas. Blir det ett tredje världskrig eller kommer dessa två länder få slåss ensamma? Oroande är det i alla fall. Jag kommer fortfarande ihåg hur kriget kom till Libanon, som var ett semesterparadis. Svenskar hamnade mitt i helvetet och resultatet blev ett land i ruiner. Nu tror inte jag att Thailand måste hamna i en krigszon, men tycker att det är fruktansvärt att andra länder ska föra sin terror dit.

Lämna ett svar