Mycket intressant i mitt tycke

Just nu läser jag en bok om Göring och de dokument som skrevs under förhören inför Nuernbergrättegången, eftersom jag är intresserad av historia och då andra världskriget. Den bild man fått av Göring har ändrats mycket genom åren och även hans skuld till utrotningen av judar, kommunister och zigenare. Han var otroligt populär av det tyska folket i motsats till Hitler som var ouppnåelig. Eftersom Hitler inte var gift eller hade barn blev Görings fru och barn de som lyftes fram av nazisterna.

Idag skriver aftonbladet att Hitler fick en son och det har varit omstritt sedan Jean-Marie Loret skrivit en bok om att Hitler var hans far. Under första världskriget stred Hitler i skyttegravskriget i Frankrike och skulle då ha träffat Jean-Maries mor. Vid sin död på 70-talet avslöjade hon det för honom och han hittade tavlor signerade av Hitler på hennes vind. Det blev naturligtvis en chock för sonen som stridit mot nazisterna under andra världskriget och han gjorde efterforskningar. Eftersom han blev bortadopterad när han var liten så har han säkert undrat över vem som var hans far under lång tid. En advokat som han sökte upp har nu tagit upp detta ofattbara och boken som Loret skrev ska ges ut igen i reviderad upplaga. Han dog på 80-talet men har nio barn som kan göra anspråk på pengar från försäljningen av “Mein kampf”, som Hitler skrev. Det har spekulerats länge om inte Hitler fått barn och det har han kanske. Då finns det barnbarn som lever idag till honom. Lorets mor har även fått pengar från Hitler under andra världskriget vilket kan tyda på att det är sant.

Är de lika, vad tycker ni?

1 svar på ”Mycket intressant i mitt tycke

Lämna ett svar