Osmakligt tycker jag att det är

När man publicerar en bild på Sveriges statsminister i blöja finner jag det endast osmakligt. Visst kan man tycka at konstnärer och satiriker ska kunna dra allt till sin spets, men detta är att gå för långt. Det ska vara äckligt att se bilden menar man och jag tycker inte det. Att göra så är endast osmakligt och allt förlorar sin innebörd att förlöjliga på ett sådant sätt. Det räcker faktiskt med att se de bilder på våra åldringar som redan visats i artiklar för att vi ska förstå hur illa de blir behandlade.

Nu är det så att det är ett privat vårdföretag som behandlat åldringar på ett förnedrande sätt och inte någon i regeringen. Att privatisera har inget att göra med hur man behandlar folk. Till syvende och sist är det vårdpersonalen som låtit åldringar ligga i sin egen skit och har man så stort samvete att göra det bör man inte ha detta arbete. Att skylla på direktiv från chefer och inte protestera för att man är rädd för att bli av med sitt jobb är fegt. Hade jag arbetat på ett sådant vårdboende så hade jag faktiskt protesterat och slagit larm om jag fått sådana direktiv. Alla har ett fackförbund där man kan få hjälp om man behöver.

Jag tycker att det är fruktansvärt när någon låter en människa fara illa därför att man är rädd att förlora jobbet. Detta kan ingen statsminister styra över och det förekommer inte bara på de privata vårdföretagen, utan även de kommunala. Naturligtvis ska de ansvariga på Carema ställas till svars om de gett direktiv om att man ska behandla åldringar på detta sätt. Vilket jag inte tror att de gjort utan endast krävt att det ska gå med vinst. Hur sedan varje vårdenhet går tillväga är upp till den chef som arbetar där och den som bestämmer idiotiska saker som att väga blöjor bör inte fortsätta vara chef där. Alla som arbetar inom vården har ett ansvar att tillvarata en vårdtagares liv, vilket bör innebära att inte utföra idiotiska direktiv.

Lämna ett svar