Det känns lite som en komplott

Såhär i efterhand kan jag känna att “drevet” mot Juholt var lite av en komplott. Nästan genast då han tillträdde som partiledare, började man granska hans ekonomi och snart allt han gjorde eller sade. Precis som det gjordes mot Mona under hennes tid. Stora rubriker om en märkesväska hon hade och hur skandalöst det var att hon hade den. Därför känner jag att vissa krafter ville ha bort både Mona och Juholt. Ingen har börjat granska Löfvèn och det skrivs inget negativt om honom. Ingen är helt felfri och det måste finnas en hel del från hans tid som fackordförande. Något lurt är det.

Nu kommer det siffror om att socialdemokraterna gått upp i opinionsmätningarna och det utan att ha kommit med konkreta politiska mål. Jag vet fortfarande inte vilken politik de kommer att bedriva. Skumt i mina ögon. Varför krävde man av Juholt att han skulle komma med konkreta svar, när Löfvèn inte behöver göra det? Något känns oärligt i alltihop. Men jag förstår att högerfalangen är de journalister som arbetar på aftonbladet. Ska det vara så att medierna bestämmer vilka partiledare vi ska ha och vilka partier som ska sitta i regeringen? De verkar tycka så.

Jag köper inte dessa mätningar och har aldrig gjort det. Tror inte att Juholt verkligen hade såå dåliga siffror som tidningarna ville påskina. Allt beror på vilka frågor man ställer i en undersökning och hur de ställs. Jag tänker lyssna på de olika partiledarna och själv ta ställning vilka jag vill ha i en framtida regering. Att sossarna satt i över 40 år i regeringen anser jag fruktansvärt och vet inte om de är riktigt mogna för att redan komma dit igen. Jag skulle i såfall hellre se att miljöpartiet var det största partiet och endast tog hjälp av sossarna. Så anser jag just nu, men detta kan mycket väl ändras till valet.

Lämna ett svar