Våren en tid för förnyelse

Så har det väl alltid varit och så är det nu också. Som hundägare gläds man åt de ljusa morgnarna och knopparna som nu syns på buskar och träd. Allt förnyas och då vill man förnya sig själv. Veckotidningarna svämmas över av alla förnyelsetips. Här ska köpas nya kläder, men först måste man banta för att kunna ha mindre storlekar. Håret ska piffas upp och hemmet målas om. Nya möbler måste inhandlas och har man inte råd så köp en ny pläd i någon trendig färg.

Ibland blir det för mycket och jag tittar på träden istället. Tittade på hustoppen på nian igår och blev faktiskt lite matt. Experttyckarna gav mest poäng till ett superdesignat gammalt hus på Gotland. Det var svart utanpå och vitt inuti. Rent och fint och helt utan själ. Att det skulle bo en familj med barn där känns väldigt konstigt. Folk har det inte så i sina hem. Inte för att vi har det skitigt utan för att vårat hem ser ut som att det bor människor i. Ett hus jag gillade, var en ombyggd lada i skåne. Där hade de skapat något som var annorlunda och inte perfekt. Gert Wingård som är en av exprettyckarna, retade sig på teglet i den öppna spisen. Det var gult och däför gav han en lägre poäng. Jag hajjade till och kände att det var löjligt.

Inget ska vara perfekt och gillar man gult tegel så ska man ha det hemma. Så följ inte trender när det gäller förnyelse, utan ha den frisyr eller de kläder du gillar. Förnyelse behöver inte innebära prylar utan kan vara en förändring av tankar. Moderaterna går idag ut med att de ska förnya sina idéer och inte bli ett parti som fönöjsamt tittar bakåt. Den fönyelsen kan vi själva också göra i våra vardagsliv. Inte stagnera i det liv vi har. Se allt med lite nya ögon. Man behöver inte förnya ytan för att känna våren. Gå din egen väg och var den du vill.

Lämna ett svar