Vad kan man göra?

Läste artikeln i aftonbladet om de tre flickorna som försvunnit spårlöst. Töser som kommit hit med sina familjer och blivit för svenska i sitt sätt. De vill sminka sig och vara som alla andra tonåringar.
Familjefäderna har slagit dem för att de protesterat. Socialtjänsten har varit väldigt oförstående över tösernas situation. De har i två av fallen skickats till skyddat boende men då familjerna krävt att de skulle följa med på semester, så har det beviljats.

Idag vet man en av dem är bortgift med en 30 år äldre kusin. Sista livstecknet från henne berättar om våldtäkt och misshandel. De andra två är förda till Irak och försvunna.

En tydlig konflikt mellan familjen som vill att traditioner ska hållas, medan flickorna vill leva som alla andra klasskamrater. Tonårstiden består av uppror mot föräldrar och deras livsstil. Vilket inte accepteras av dem och man gifter bort flickorna för att som de säger rädda familjen från vanära.

Våra svenska lagar är inte anpassade för detta och myndigheterna vet inte vad de ska göra. Jag skulle vilja säga att vi har ett stort problem här.

Lämna ett svar