Storfrämmande på besök i Stockholm

Ingen har väl missat vem som besöker Sverige och Stockholm just nu. Hillary Clinton må ha förlorat i valet till presidentposten, men hon har vunnit i popularitet mot Obama som vann. För åttonde året i rad har hon blivit vald till USA:s populäraste människa. Inte dåligt för att ha varit en kvinna som stått i skuggan av sin man i många år. Såhär i efterhand tänker nog många att det skulle ha varit Hillary som suttit som president istället för hennes man.

Julian Assange måste tro att han är märkvärdigare än han är, då han tror att detta besök av Hillary Clinton är ett försöka av USA att få honom utlämnad. Men har inte England utlämningsavtal med USA? Som Nato-medlem är de ju nära samarbetspartners och hade de velat ha honom dit, så skulle han avrit där redan nu. Tror att det räcker för USA att hans sajt är tystad och att han gjort bort sig själv i media.

För att fokusera åter på Mrs Clinton, är jag mäkta imponerad av hennes resandestatistik. Ingen amerikansk utrikesminister har besökt så många länder som hon. Detta är viktigt för att förstärka kontakterna med länder som är på samma sida. Sveriges nuvarande regering har ett högt anseende hos andra länder och det ska vi tacka alliansen för. De tidigare socialdemokratiska regeringarna har alltid varit och är vänsterorienterade, vilket visat sig i rätt kyliga kontakter med bl a USA. Att deras utrikesminister nu besöker Sverige är i det långa loppet värdefullt i framtiden. Vi har en chans att göra vår röst hörd och då vi är ett litet land är det rätt enormt.

Om Obama blir vald för ännu en period som president, är det rätt troligt att Mrs Clinton blir hans högra hand som vicepresident. Att Sverige har bra kontakt med någon så nära USA:s president är om något ännu mer värdefullt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.