Planering i full gång

Hela gårdagen gick åt till att planera inför Stockholmsresan på onsdag. Jag letade övernattningsplats i Stockholm, vilket inte var det lättaste. Det finns inga ställplatser i vår huvudstad. Jag tycker att det är skandal då det måste komma åtskilliga turister dit. Antalet husbilar har ökat enormt under det senaste året och det är ett resande folk som gillar att gå på restaurang och titta på olika sevärdigheter. Eftersom vi är vana med hur det ser ut i andra europeiska länder, där det ofta finns väldigt fina ställplatser centralt i städerna, så skäms man nästan för Sverige. Vad ska husbilsturisterna tänka när de kommer hit?

Nåväl jag hittade någon slags camping vid Solvalla som verkar kunna passa för en natt. Förhoppningsvis kommer det att stå fler husbilar där och det är vad vi vill. Lite osäkert att stå ensamma i en storstad. Sedan ligger det hyfsat nära kontoret jag ska till. Men för säkerhets skull har jag skrivit ned koordinaterna till två andra sk friluftscampingar, ifall vårat förstaval inte är bra.

Det andra problemet vi har är var mannen ska stå med husbilen under tiden jag är på kontoret. På torsdag ska jag vara där mellan klockan tio och fyra och på fredagen mellan nio och två. Vi stod ju vid ett bad förra gången och har bestämt att stå där denna gång också. Skillnaden nu är ju att mannen kommer att vara kvar i husbilen, vilket ju inte var fallet förra gången. Så kommer någon och vill att han ska flytta sig så kan han ju göra det. Förhoppningsvis får han stå kvar bägge dagarna, då hans lokalsinne inte är det bästa. Jag är inte hundra på att han hittar tillbaka till kontoret om han åker någon annanstans, trots gps.

Nu på morgonen har jag strukit de kläder som ska med. Måste ju se lite representativ ut när man ska träffa folk. Sedan är det ju inte lika viktigt för i husbilen gäller bekväma kläder. Maten har vi också planerat för dessa tre dagar då vi inte vill handla just då. När vi väl är klara i Stockholm ska vi åka en bit söderut och till mindre städer så då kan vi handla resten av resans mat.

Men det ska bli riktigt härligt att vara ute i sex dagar och leva husbilsliv. Naturligtvis kommer det inlägg från resan och förhoppningsvis lite bilder också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.