Husarrest som husarrest eller…..

Alla blev väl lite häpna över Julian Assanges rymning till Ecuadors ambassad och undrade vad han tänkte på. Visserligen är det ett ställe med diplomatisk immunitet, men det gäller bara den våning ambassaden besitter. Det finns både kontor och privatbostäder i byggnaden, där det med all säkerhet befinner sig engelsk polis idag. Vem vet om inte någon säkerhetstjänst från annat land också befinner sig i byggnaden. Ett steg utanför ambassaden och han grips. Någon sade att om han får assyl i landet, kan de sätta honom i en bil för att flyga honom till Ecuador. Problemet är att först föra honom till bilen och sedan från den till flygplanet. Vad jag förstår är att han då måste beträda engelsk mark, vilket tillåter polisen att gripa honom.

Vore jag ambassadör så skulle jag låta honom få assyl och sedan låta honom gripas på väg mot landet. Det skulle rädda landet från en rätt omöjlig situation. Men det finns säkert fler lösningar på dett galna påhitt. I tidningarna står det att ett beslut ska tas inom ett dygn och det ska bli intressant att se denna utveckling.

Jag har börjat fundera på om Assange är riktigt frisk eftersom han gör såhär. Han verkar i allra högsta grad skyldig till våldtäkterna i Sverige och säker på att dömas till fängelse. Att försöka fly från en rättegång ser jag som att man erkänner sitt brott.

En reaktion till “Husarrest som husarrest eller…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.