Allt förberett inför midsommarafton

Många är ute och handlar allt som ska dukas upp på bordet i midsommar. De flesta har väl tänkt att sitta utomhus och äta allt det goda, men som på den reklamfilm vilken visades för något år sedan, så kan resultatet bli att alla rusar in när det börjar regna, för att i nästa stund ta ut allt då solen kommer fram igen. Men eftersom vi blivit rätt luttrade och vet att vädret i Sverige kan slå om på ett ögonblick, dukar vi borden under tak.

Vi planerar att vistas i uterummet hemma, med värmekällor beredda. Eftersom vi ska fira midsommar med våra gamla föräldrar, kan vi inte riskera att de blir vare sig våta eller kalla. Om det ändå blir för kyligt har vi en film att titta på: Lasse Åbergs senaste ”the Stig-Helmer story”. Vi såg den förra helgen och den gav oss en resa i nostalgins tecken. Något som våra föräldrar skulle uppskatta, då de ofta pratar om hur allt var när de växte upp. Det är väl så när man blir äldre att man tänker tillbaka. Tror det kan bli en trevlig avslutning på midsommarafton. Man hoppar inte små grodorna med människor som är 87 år gamla. För övrigt ligger det inte för oss att göra det heller.

Men min midsommarafton kommer att starta med att jag åker bort till minneslunden här i byn. Där ska jag lägga en ros från min trädgård till mamma som dog en midsommardag för nio år sedan. En stunds stillhet och saknad innan jag kan återgå till att göra aftonen till en fin kväll för våra gäster. En tradition som jag börjat med sedan dess.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.