Tankar i duschen

Jag har tidigare skrivit inlägg om att många bra idèer kommer i duschen, och fler av mina inlägg kommer till just där. Tyvärr glömmer jag bort dem när jag väl är klädd och ska sätta mig vid datan. Världen tränger sig på och tankarna fladdrar iväg, så det jag funderade på försvinner. Nu har jag börjat ta med mig block och penna till badrummet, så jag kan skriva ned mina tankar så fort jag kliver ur duschen. En del förkastar jag sedan medan andra kan utvecklas till något bra. Ett av dessa funderingar tänker jag bearbeta idag och skriva om i ett senare inlägg.

Det som ploppar upp kan handla om precis vad som helst och jag har märkt att om jag stänger av radion och tv:n, börjar min hjärna arbeta. När jag har något av medierna på tar hjärnan in det som sägs där och hjärnan kopplar av. Ibland kan det vara bra då negativa tankar snurrar i huvudet och man ältar det om och om igen. Inte speciellt kreativt. De gånger jag varit nedstämd på grund av saker som skett i mitt liv har jag alltid haft radion på och kunnat släppa funderingarna. Idag har jag inte samma behov av att ta radio eller tv till hjälp för att koppla bort sådana tankar, eftersom jag mediterar varje morgon. Jag uppskattar att lyssna till tystnaden inne i mitt huvud och efteråt är jag helt klar i huvudet. Det är som att trycka kontr+ alt +delete på datan och allt försvinner.

Hjärnan börjar om från noll och jag ser klarare på allt. Så att stanna upp då och då under sin dag och tömma hjärnan är nog bara nyttigt. Man defragmenterar alla som finns där och det som är oviktigt försvinner. Så dagens funderingar jag skrev ned handlar om hur fantastisk hjärnan är. Men hur jobbigt det är när den jobbar för fullt och det nästan blir som ett övertryck i den. Men det inlägget ska jag skriva om någon annan dag.

Jag önskar alla en underbar dag och återgår till mitt arbete nu.

www.Veterankraft.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.