Missing people

Annonser

Ni har säkert hört en hel del om denna frivilligorganisation underde senaste dagarna. Sex vanliga människor har startat kedjor av andra frivilliga för att leta upp personer som försvunnit. De har haft stor framgång och senast var då de hittade den lilla flickan i Örgryte som aldrig kom fram till skolan. På ett litet ögonblick samlade de en stor mängd av människor som gav sig ut och letade efter henne. De samarbetar med polisen och gör inga ingripanden själva. När de hittar någon kontaktar de polisen som får ta hand om det hela.

Jag kan inte annat än beundra dessa eldsjälar som offrar sin fritid för andra. Det är inte alltid de funnit en saknad vid liv, men det har ändå varit en lättnad för de anhöriga att få visshet och att kunna göra ett avslut. Att få sörja på riktigt och veta var den saknade befinner sig är bättre än att sväva i ovisshet.

Nu har just denna rörelse vuxit sig långt utanför Göteborg där den startade och finns på många platser i Sverige. Det ska vi vara väldigt glada över. Nu är chansen större att människor hittas vid liv eller åtminstone så att de anhöriga slipper lida mer än de ändå gör. De finns på facebook och det är bara att leta upp sidan och gå med. Ju fler som gör det är chansen att förhindra övergrepp mm. Alla kan bli vardagshjältar.