Julen närmar sig

Det verkar som att vi får en grön jul i skåne detta år. Jag misstycker inte som kanske många andra gör. Visst lyser snön upp i mörkret, men den medför också en hel del problem. Jag har en ros som fortfarande blommar ute och varje dag går vi förbi den på hemvägen. Den gör mig glad och påminner mig om att det snart är vår igen.

Vi går snart mot ljusare tider då vintersolståndet snart infaller. Hörde att det inte är ljust speciellt länge uppe i Kiruna just nu. En timme mitt på dagen är vad de får. De har en hög självmordsstatistik däruppe och mörkret inverkar säkert på det. Under några år bodde jag i Luleå som ligger ca 36 mil söderut från Kiruna, vid kusten. Vissa vintrar var det väldigt mycket snö och kallt, så det gjorde ont att andas ute. Jag var väldigt trött när ljuset började komma i februari och det var så tråkigt, eftersom det var då man ville vara ute.

Idag har jag tänt ett ljus som skiftar färg och sprider en skön doft i rummet. En doft av blommor som gör mig glad. Ett annat år hade jag doftljus som luktade jul. Men jag har inte hittat någon som säljer dessa här i byn och inte tittat på nätet heller, så det få bli blomdoft istället. Det gäller att hitta något fint att glädjas åt varje dag när det är så mörkt. Kanske inte alldeles så lätt, men viktigt för att må bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.