Dans eller lek är frågan

Jag har inte kunnat välja vilket av två program vi sak se idag. Väntar tills efter middagen som strax ska serveras. Just nu kopplar vi bara av en stund. Klart är att vi ska se en film senare med Angelina Jolie. Inte min favoritskådis, men filmen är lång och kanske bra. På pappret verkar den det i allafall.

Följer turerna vad som händer i Ukraina och det ser inte särskilt bra ut. Vad tänker Putin göra egentligen? Fortsätter han dra in i landet med sina soldater är det stor risk för krig. Jag har alltid tyckt att karln är galen och nu verkar det ju bli bekräftat. Om nu folket i Ukraina inte vill ha ett närmande till Ryssland, utan till EU, så måste de få välja det själva. Jag blir orolig för fortsättningen.

Läste om en man som rest jorden runt kollektivt. Han måste ha fått en häftig upplevelse. Så mycket han sett som aldrig en flygresenär gör. Det hade jag gärna gjort, men just nu verkar det så oroligt på så många ställen att jag nog inte vågar. Tänk att få åka runt hela världen i vår husbil? Hur roligt hade inte det varit?

När jag var ung åkte jag ofta tåg eller bil runt om i Europa och det jag upplevde då kommer jag aldrig glömma. Senare flög jag till olika turistställen och de resorna tog mig från punkt a till b. Själva färden till målet var tråkig och man ville bara komma fram. Idag flyger jag så sällan jag kan, vilket innebär i princip aldrig. Den tid jag har kvar på jorden tänker jag uppleva så mycket som möjligt.

weekend

Kommentera