Vrooommm

Annonser

En del av våra promenader känns inte så rolig. Vi går utmed landsvägen som är rätt trafikerad ibland och på en viss punkt finns en refug som gör att vägen är rätt smal. Där ska hastigheten sänkas är det meningen, men en del bryr sig inte ett dugg om det. Jag försöker skynda förbi just den delen så fort jag kan och ett annat problem är att det inte finns särskilt mycket gräs vi sidan av vägen heller just där. Ibland får vi stå mellan stolparna som visar var väggrenen börjar och bilarna susar bara någon meter från oss.

De gånger jag har min regnjacka på mig verkar många haja till och har saktat farten långt innan. Kan ske tror de att det är poliskontroll på gång eftersom det är svårt att se på långt håll om det bara är en vandrare. Borde kanske ha den på mig oftare, men den är fodrad och väldigt varm. Skönt på vinter och höst, men hemsk på vår och sommar.

Nu hoppas jag på att den cykelbana som ska byggas blir verklighet snart. Så skönt det skulle vara att kunna gå en bit från trafiken och slippa hålla hundarna i korta koppel. När dagarna blir kortare och sikten sämre är det verkligen inte roligt att gå på just den biten.

reflexjacka