Semestertider

För många stundar snart semester och kanske trevliga resor till nya platser. Men det finns de som inte har råd att resa någonstans och jag har tillhört en av dem. Att ha semester är ju en rättighet, men inte att kunna resa bort. Jag har inte haft råd att spendera pengar på extrautgifter bara för att det varit semester. Istället har jag vandrat runt i de städer jag varit bofast. När jag sedan blev med hund var det den enda möjligheten att fördriva min lediga tid. Jag klagar inte därför att vi har haft väldigt fina dagar och njutit av naturen. Vi har badat och haft picknick på många fina platser. Man måste inte resa så långt bort för att kunna koppla av. En ryggsäck och ett par bra skor, en kompis i form av en hund eller människa, och sedan kan dagarna bara bli bra.

Som egen företagare har jag inte någon riktig semester, utan får koppla av när tillfälle ges. Jag måste ha tillgång till internet,mobil och vara tillgänglig mest hela tiden. Men det fungerar och ska göra det även detta år. Därför brukar jag sitta ute i trädgården när vädret tillåter och det är rofyllt att höra fåglarna och ha hundarna omkring sig.

Midsommar Juni 2014 042

Livet blir så bra som du själv vill. Ta vara på alla stunder och gräm dig inte över det du inte kan göra på din ledighet. Jag tänker njuta av sommaren vilket väder vi än får. Det är bara att klä sig efter väderleken. Man kan ju äta jordgubbar fast det regnar och läsa böcker vilket väder det än är. Visst är det härligt att sommaren äntligen är här!

Kommentera