Orientering

Under min skoltid var jag inte speciellt road av orientering. Den fysiska varianten menar jag då. Vi var några stycken som alltid tog genvägar och kunde sitta en stund och vila oss, då vi inte tordes komma bland de första duktiga idrottarna. När ett lämpligt antal passerat oss dök vi upp på stigen och rusade fram som galningar några meter så vi blev anfådda och det såg ut som vi tagit oss runt hela banan. När jag nu tänker på dessa lektioner, ser jag att vi var väldigt bra på att läsa kartan och hitta alla genvägar som gjorde att vi slapp släpa oss fram på stigar i skogen.

Idag har jag en väldigt bra blick då det gäller kartor och att hitta fram till platser jag aldrig tidigare besökt. Det lärde jag mig av skolans idrottslektioner, då vi orienterade. Idag ska jag till just en sådan plats och har suttit med en karta jag tryckt ut från eniro framför mig. Tror jag ska hitta fram väldigt bra. Mitt lokalsinne tränades i skolan och det är till stor hjälp.

Jag passar på att göra denna tur idag då vädret inte är outhärdligt varmt, så jag behöver inte oroa mig för hundarna som stannar hemma.

Bilden idag tog jag vid Forsviks slussar och får symbolisera hur trygg jag känner mig då jag ger mig ut på okända vägar. Jag har gjort en kanal där jag kör fram och kommer säkert fram till mitt mål.

Semestern 2014 117

Kommentera