Värsta skyfallet

Igår kväll var luften kvalmig och det var +21 vid tiotiden. Jag tog ut hundarna för den sista kvällspinken och då såg jag blixtar från kusten. Ojdå, oväder på väg in över land och en kort stund efter att vi kommit in brakade det loss. Det smällde som bara den och en knall måste ha kommit nästan ovanför huset. Sedan kom regnet och gissa om det regnade. Ett par timmar höll det på innan både blixtar,åska och regn fortsatte vidare.

När vi kom ut tidigt i morse var det ett lätt regn som mötte oss och det var faktiskt rätt skönt. Men efter någon timme vräkte regnet ned som om någon stod med en slang på molnen och sprutade vatten på byn. Detta höll på hela förmiddagen och jag befarade att det skulle bli riktigt våta promenader med hundarna. Men när jag skulle gå första rundan med Unkas, hade allt lugnat ned sig och ett lätt regn föll, för att upphöra innan vi var hemma. När jag sedan gick med de andra två började molnen skingra sig och man kunde se blå himmel igen.

Verkligen faschinerande hur vädret kan växla så snabbt. Nu blir det säkert fortsatt klippning av häcken ikväll. Vi har den lägre delen kvar och den ska klippas på två sidor. Tror mannen inte kan hålla sig från att göra en sida i alla fall. Oj, där kom solen fram också.

Semestern 2014 110

Så gick vackra Juno på grund utanför Motala idag. Kanske en ny skeppare på skutan eftersom dessa båtar trafikerar Göta Kanal under hela sommaren. Hoppas det inte blev några skador och att hon kan segla snart igen.

Kommentera