Äntligen fredag

En vecka är snart till ända och nu blir det kräftpremiär. Jag tycker det är tråkigt att man kan köpa kräftor året runt. Det var roligare och mer spännande när de släpptes först i augusti. Kräftpremiären var en höjdpunkt innan hösten gjorde sitt intåg och naturligtvis skulle man ha kalas. Vi drack mellanöl till kräftorna och åtminstone jag struntade i snapsen. Har aldrig varit så förtjust i starksprit. Nuförtiden går vi aldrig på kräftkalas. Mannen är inte så överförtjust i dessa skaldjur och eftersom vi har tre stora hundar blir vi inte bjudna på kalas heller. Saken är den att vi vägrar att lämna dem ensamma längre stunder. De tillhör vår familj lika mycket som något barn skulle göra. Det avhåller säkert många från att bjuda oss och den andra saken är att vi är inflyttade i byn och inte har några vi umgås med här. Fast vi lider inte av det då det är två rätt introverta personer som hittat varandra. Vi umgås så bra hemma med våra hundar. Det trivs vi med och saknar inte någon stor umgängeskrets.

Nu ska jag se en extra utsändning från svt rapport, om läget i Västmanland och branden. Om de bara kunde få lite regn däruppe. Men regnet faller på helt andra platser vilket känns väldigt onödigt. Just nu ser det ut som att vi får en regnskur här nere. Jag skulle gärna skicka upp lite till brandområdet.

Men det är skönt med lite helg och kanske lite sol. Många fina solnedgångar har vi sett i sommar och här är en av dem.

Semestern 2014 052

 

Kommentera