Bra med mobil eller inte…..

Nuförtiden när någon ringer, ser man direkt numret och lägger man in eniro som app kommer även namn och adress upp. När det gäller jobb ger det svar på många frågor direkt och underlättar så man inte skriver fel någonstans. En annan bra sak är att man kan blockera nummer, på så sätt har jag eliminerat antal telefonförsäljare som irriterande nog ofta ringer mitt under middagen, eller sent på kvällen när man bara vill ha lugn och ro. Jag har även programmerat in mina veteraner så jag kan se om det är någon av dem som ringer, vilket betyder att jag bör svara även om det är sent.

Innan mobiltelefonen kom hade alla fasta apparater. Där satt man på en stol och samtalen kändes som evinnerliga. Behövde man penna och papper, fanns de aldrig i närheten, vilket betydde att man fick sträcka sig någonstans varvid telefonen ofta for i golvet med ett brak. Ibland bröts samtalen på grund av det. Det första jag skaffade mig var förlängningssladdar och även några telefoner till utplacerade på lämpliga ställen. Så fri man kände sig då. Tänk; att kunna sitta bekvämt i soffan vid tvn och prata? Då missade man inte filmen man tittade på och kunde lyssna med ett öra på personer som var fruktansvärt långrandiga. Ett problem var då man inte var hemma. Ibland måste man ut, trots att man väntade på ett samtal.

Jag skaffade en telefonsvarare, vilket många andra gjorde. Folk gjorde allt för att spela in roliga svar och gissa om man fick många skratt. Tyvärr, vägrade en del att tala in ett meddelande och då stod man som ett fån vid svararen. Vem hade ringt och vad ville personen? Då kom nummerpresentatören och det underlättade massor. Tills en del skaffade hemliga nummer. Någon hade ringt, struntat i att tala in ett meddelande och man var lika undrande som tidigare.

Mobilerna blev smidigare och mindre med tiden, vilket gjorde att man kunde ha med sig dem överallt. Man kunde svara direkt någon ringde och riskerade inte att missa viktiga samtal. Sedan kom de med sms och allt annat. Lätt att strunta i att svara och skicka ett sms istället. Men det blev lite för bra. Sedan den fasta telefonen försvunnit från de flesta hemmen, är det inte bara vänner och bekanta som ringer, utan säljare och andra som borde veta att lämna folk ifred vissa tider.

Ringer mobilen vid åtta eller tio på kvällen, förväntar man sig att det är någon man känner. Inte någon säljare som babblar om vitaminer eller kosttillskott. Psykologiskt fel tid att ringa någon människa.

Många har gått över till att maila, då de flesta har även det i sin mobil, vilket jag föredrar. Då kan man svara när man har tid och lust. Är det inte så viktigt, kan det faktiskt vänta till nästa dag eller efter helgen.

Undrar vad som kommer härnäst?

3 svar till “Bra med mobil eller inte…..”

  1. I just ought to tell you which you have written an exceptional and distinctive post that I really enjoyed reading. Im fascinated by how nicely you laid out your material and presented your views. Thank you. gbbbeckbbbbb

  2. I do agree with all the ideas you have introduced for your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. May you please extend them a bit from subsequent time? Thank you for the post. dddebcbagckf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.