Tänk om…..

Flera gånger när jag varit med om något tänker jag att tänk om jag gjort annorlunda eller sagt annorlunda. Hur hade det blivit då? Även yrkesvalen och alla flyttar jag gjort, tänker jag ibland att mitt liva hade varit helt annorlunda om jag valt något annat. Jag vet inte om jag ångrar mig, men jag hade gärna gjort om allt med andra val. Då skulle jag även ha den mognad och kunskap jag nu har. Jag vill absolut inte vara av med den erfarenhet jag har idag och den skulle fått mig att tänka mer noga vilka val jag skulle göra. Därför är jag mer långsam i mina val jag gör idag, eftersom jag inte får chansen att göra om dem. Kanske det som alla unga blir så otåliga över? Jag vet att jag ofta har suckat över äldre människor som inte verkat kunna välja. Idag gör jag inte det utan tar ett djupt andetag och sväljer ned otåligheten.

Men visst är det roligt att tänka att om……

Om jag satsat på journalistiken var hade jag arbetat idag? Hade jag redan skrivit alla mina böcker jag har i huvudet? Kanske kanske inte. Men om jag blivit skådespelerska då? Vilka scener hade jag då stått på? Eller skulle jag valt att arbeta med djur istället? Startat eget i någon form? Med all säkerhet hade jag nog tillslut hamnat här nere i skåne tillslut. Om inte annat så för att jag alltid varit nyfiken på nya platser och saker. Nu ska jag göra nya val och skyndar inte på att komma till beslut. Min regel har blivit en sak i taget.

tyst

Kommentera