Lite flax idag

Satt som bäst här i biblioteket och läste tidningar när jag hörde sopbilen. Oj, hade vi dragit ut tunnan eller glömde vi det? Jag rusade snabbt ut i garaget och öppnade dörren, där vår tunna stod under taket välfylld och fin. Snabbt ut med den mot gatan och när jag skulle ut med Unkas var den tömd. Rena rama turen att jag satt i biblioteket och hörde bilen. Ibland har man flax. 🙂

Hann även gå med hundarna innan det blev kolmörkt och SuvEllen startade snällt när jag skulle till tobak åt pappa. Vi vann hela tre kronor på lördagens v75.! Inte mycket att hurra för och där hade vi ingen tur. Men skam den som ger sig, vi försöker på lördag igen. Någon gång ska vi väl få in alla hästarna. Nu är det ju inte vi två som tippar, utan vi köper en andel i byns tobak. En gång vann vi femtusen och kunde dela på det. Då var vi glada. Men jag brukar inte ha tur när det gäller lotter eller spel. En gång vann jag faktiskt på penninglotteriet och kunde köpa en lyxig bokhylla i jakaranda på en lyxig möbelbutik. Den har jag kvar än idag och i år är den närmare trettio år gammal. Men då det är kvalitet har den klarat sju flyttar utan att ta skada.

Jag har faktiskt flyttat sju gånger på trettio år. Den första var när jag och min dåvarande sambo flyttade isär. Men jag trivdes aldrig i den lägenheten eller området jag bodde på. Min ex sambo kände ett par som hade en jättefin lägenhet som jag fick överta. Jag bodde på sjunde våningen med utsikt över Västerås och Mälaren. Efter några år träffade jag en man som bodde i Luleå och bokhyllan fick följa med dit. Men efter fyra år insåg jag att vi inte pratade samma språk och tog bokhyllan med mig ned till Norrköping. Fick arbete där och en stor etta mitt i stan. Men de säger att Norrköping är en tråkig stad och tyvärr måste jag hålla med. Blundade och satte fingret på kartan. Stoppet blev Göteborg och en fin tvåa. Där trivdes jag i hela nio år. Blev med hund och längtade ut på landet. Vi drog ned till skåne och en tvåa som min man ordnade till hunden, bokhyllan och mig. Vi letade hus och när mannen sålt sitt gamla hittade vi vårt palats i byn. Här är vi fortfarande efter fjorton år och bokhyllan är fortfarande lika fin.

Men efter det har jag inte vunnit just något. Jo, förresten jag vann tiotusen på postkodlotteriet förra året då de var här. Fast jag tycker det borde vara min tur igen snart. Läser ju om folk som vinner stup i kvarten. Undrar hur de gör?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.