Lugnet före stormen

Idag hade vi tur på våra promenader. Precis när jag skulle ut med Nellie och Kuma öppnade sig molnen och det blev ljust ute. Till Kumas glädje kunde jag gå ut på landet med dem. När vi hade tio meter till garagedörren började det att regna och vi hann in i tid innan det började ösa ned på riktigt. För efter en stund då jag tömde behållaren på dammsugaren vräkte det ned ordentligt. Blåst har det gjort hela dagen och det var rätt bra då det torkat upp ordentligt på marken.

blåst

Men man känner sig riktigt urblåst efter ett par timmar i blåsten. Nåväl hundarna är nöjda och belåtna. Det var ovanligt tyst och lugnt i byn idag. Så såg jag en pojke med innebandyklubba och då misstänker jag att det är lussebandy ikväll/natt. Skolan anordnar innebandyturnering varje år kvällen före lucia. Det börjar direkt då lektionerna slutat och håller på till midnatt. Allt för att motverka att det dricks alkohol. De som får vara med är sexorna till nionde klass. Den mest kritiska åldern då det är spännande med öl och annat förbjudet. Det har blivit en tradition och jag tror alla föräldrar är glada för det. Populärt är det också bland barnen.

Nu ska jag ta kväll och vänta på:

wpid-img_97611885411233.jpeg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.