Andra dagen på nya året

Annonser

Hårda vindar idag som tilltagit nu mot kvällen. Men storm skulle jag absolut inte kalla det. Kuma väckte oss halv elva, och vi gick en långtur innan frukost. Inte mycket folk ute eller hundar idag. Har nyss kommit hem från pappa där jag gett honom en dusch och nya lakan i sängen. Det är kolmörkt ute och man hör vinden vina runt huset. Såg kommunens gubbar som plockade upp allt skräp på torget. Våra skattepengar går åt till att hålla rent efter raketmarodörerna. Det retar mig lite.

Läste om immigranterna som bussats upp till Östersund och tänkte hungerstrejka. Inte så genomtänkt av dem då de som inte vill ha fler invandrare får vatten på sin kvarn. Sedan tänkte jag också på att de kanske blir vänligare bemötta på ett mindre ställe än i någon stad. Nu besinnade de sig och flyttade in i den förläggning som finns i Gryt. Troligtvis hade de blivit lovade något annat av de ockrare som hjälpt dem komma till Sverige. Hoppas nu att de får lite lugn och ro, så de kan förstå varför de hamnat så långt upp i landet. Alla kan inte stanna i Malmö eller någon av de större städerna. Chansen till ett bättre liv kanske finns i någon mindre ort.

Såhär i början på ett nytt år tänker jag alltid tillbaka på mitt liv. Vad gjorde jag för tio år sedan, tjugo år sedan osv. Tänk, så mycket man har upplevt och tagit sig genom. Både roliga saker och mindre roliga saker. Det är inte så ofta jag tänker tillbaka, utan jag vill se framåt och fundera på vad ett nytt år ska innehålla. Ett nytt kapitel ska skrivas i min livsbok. Summera allt tänker jag göra mycket senare i livet. Då, när jag inte orkar eller vill uppleva så mycket mer, utan bara leva i nuet tills jag ska vidare.

wpid-wp-1393448777326.jpeg