Vet du vem som bor hos dig?

Frågan i rubriken är kanske konstig för många, men för en närstående är den verkligen befogad. Efter att ha väntat i flera år fick han en egen fin lägenhet. De första veckorna kom det post i någon annans namn i brevlådan och det är ju inte så konstigt. Men det fortsatte och trots att han sade till posten att personen i fråga inte bodde på adressen längre, slutade det inte komma brev. Många var från kronofogden och skattemyndigheterna. Lite otrevligt tyckte den nye lägenhetsinnehavaren.

När det började komma brev till personen som tidigare bott i lägenheten med c/o den nye lägenhetsinnehavarens namn, blev det för mycket. Arg åkte han till närmaste postkontor och utanför stod en polisbil. Nu ville han bli av med sin så kallade inneboende som han inte ens vet vem det är. Därför gick han fram till poliserna och berättade historien för dem. De följde med in på postkontoret och fick personalen där att åtminstone stoppa utdelningen av nn:s post till lägenhetsinnehavaren. Men för att få slut på alltihop måste han göra en polisanmälan, vilket han naturligtvis gjorde.

Väl hemkommen ringde skatteverket och var helt i upplösningstillstånd. De hade fått en påringning från polisen och nu uppdagades det att vår lägenhetsinnehavare tydligen hade tre inneboende hos sig. Alla med utländska namn som inte alls var bekanta för vår vän. De uppbar tydligen pengar från försäkringskassan och för att få det måste man vara skriven på en adress.

Tydligen har den som tidigare bodde i vår väns lägenhet kommit tillbaka och läst på dörren vem som bor där nu. Sedan har han helt sonika anmält sig som inneboende hos vår vän. Han har även hjälpt två kompisar att göra likadant. Obehagligt för vår vän som var så glad att få en lägenhet. Nu är det stoppat och förhoppningsvis slipper han fler brev och inneboende som han inte känner.

Förstår ni frågan i rubriken nu? Vem som helst kan läsa på din brevlåda och sedan anmäla sig till folkbokföringen att han/hon är inneboende hos dig. Skaffar den sig även en boxadress vet du inte om det hela. När vi fick reda på detta kollade vi direkt att vi inte har någon inneboende. Så börjar det komma brev i någon annans namn i din brevlåda bör du kolla upp det hela och sedan polisanmäla.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.