Midsommarafton 2015

Regnet det bara öser ned och man blir så våt om både skor och strumpor. Men midsommar är det i alla fall. Sitta ute är inte att tänka på, men i uterummet är det torrt och varmt. Där ska vi inta både sill och snaps. Tyvärr, blir det ingen tur till minneslunden för mig och pappa i detta väder. Om det är uppehåll i morgon ska jag gå dit med honom och lägga en ros.

Jag hann plantera mina lavendelplantor innan det började strila. De doftar så gott och jag hoppas de ska trivas i min blåa kruka. Man ska ju vattna ordentligt efter att man planterat en växt och det sköter naturen om åt mig. Det blir nog lite av minnenas afton för oss i uterummet. Om man är nittio år blir det gärna så att minnen dyker upp och de är både glada och sorgliga. Strax ska jorgubbarna rensas och de var ovanligt dyra i år 29 kr för en liter. Men det blir inte midsommar utan dessa gubbar. Grädden ska vispas och prinskorvar stekas. Lite småpyssel innan jag hämtar pappa.

Från oss alla till er alla önskar jag en Glad Midsommar, även om vädret inte är det bästa.

Midsommar Juni 2014 026

Kommentera