Tvära kast

Gårdagen bjöd på många tvära kast. Då syftar jag inte endast på vädret som började med regn, vilket inte verkade vilja upphöra. Men se det gjorde det och värmen kom också. Sedan var det posten som verkligen är opålitlig. Vi fick lokal reklam, men min pappa som bor några hundra meter bort fick det inte. Därför gick jag bort med vår post till honom. Nästa kast var farmor som skulle till läkaren för att undersöka ett svullet ben och hamnade på sjukhuset i Trelleborg. Eventuell blodpropp sade man. Verkligen tråkigt när hon just kommit hem från senaste operationen i Malmö.

Alltså fick häcken vänta med att klippas och mannen åka och hämta farmor på kvällen. Hon vägrade att stanna över natten, trots att de ska åtgärda svullnaden idag. Men det går inte att tvinga en nittioårig envis dam, som bestämt sig för något.

Så vad ska denna dag bjuda på mer än samma växlande väder som igår? Vissa perioder i livet lunkar livet på i lugn takt och jag har lärt mig att uppskatta det. För andra perioder händer det för mycket. Det nästan väller över en och man blir nästan matt. Det jag upplevt är att alla saker kommer i tre. Därför misstänker jag att det är en sak kvar denna gång.

bilder1 191

 

Kommentera