Dag 4 på resan 7/7 Tisdag

Vi var trötta efter gårdagens långa resa och sov ända till nio. En dam kom och vi betalade för två nätter. Det ska bli skönt att stå stilla en dag. Enligt radion är det köer överallt och det ska bli skönt att slippa allt sådant idag. Hundarna behöver sova en dag ute i gräset och vi vila. Pratade med pojken via skype och visade var vi står. Fick en rapport om huset och trädgården.

+32 i skuggan och där håller vi oss idag. Vi köpte inget bröd från brödbilen i morse då vi har kvar av det vi tog med oss. Det får bli i morgon.

Nu har vi suttit ute hela dagen och temperaturen har stigit till +39 i skuggan. Hundarna har fått x antal skopor med vatten över sig och det har gått bra. Jag hade tänkt läsa i min bok men ärligt talat så orkade jag inte i denna värme. Det känns som att huvudet är ett tomt vakuum. Kan inte tänka eller röra mig. Vi har suttit hela dagen och tittat på vinodlingarna och floden Mosel.

Semester 2015 Frankrike 010

Semester 2015 Frankrike 012En del flodbåtar har åkt förbi och bort till slussen för vidare färd mot Frankrike. Men vid 16.30 drog vi oss inomhus i Mackan då det börjat blåsa och åskan hördes. Det kunde ju komma en störtskur och vi ville inte bli våta. Nellie är dessutom åskrädd så hon behöver tryggheten i bilen. Hundarna ska även få mat och temperaturen har sjunkit till +34 inomhus.

En kort rastning av hundarna efter att de ätit, då åskan kom närmare och man såg blixtar på himlen. Nu är det +29 inne och riktigt skönt. Om man håller sig stilla förstås. Strax middag för oss tvåbenta. Jag ska sätta igång tv-modulen för att se lite nyheter och väder. Vi ska lägga oss tidigt då värmen har gjort oss trötta och vi ska vidare i morgon. Dagens etapp 0 mil.

 

Författare: mycketyck

Världen ur mitt perspektiv på gott och ont. Tankar och händelser i mitt liv.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: