Dag 5 på resan 8/7 Onsdag

Det kom en rejäl regnskur på natten och Nellie hoppade upp hos mig. Där sov hon hela natten. Men när vi vaknade sken solen igen +23 och behagligt väder. Efter vår vanliga morgonritual med kel av hundar, rastning och frukost, åkte vi bort för att tömma tankar och fylla vatten.

Vi hade sett ut tre olika ställplatser vid Mosel lite mer söderut som verkar bra. Vi ställer in Lennart på den närmaste, så får vi se vilken av dem som får den äran att hysa oss inatt.

Det blev ännu en plats som vi stått på 2010. Sankt Aldegund  N 50.4.44  E 7.7.52 som kostar 6 euro/dygn. När vi körde in på ställplatsen så vi två svenska husbilar och efter en stund fick vi en tredje som granne. Vi hälsade på paret som kom från Umeå. De hade rest runt i östeuropa sedan maj och var nu på hemväg. Nästa anhanlt för dem skulle bli Koblenz. Turen idag blev väldigt kort, men eftersom vi behövde tömma och fylla tankarna var det lika bra att byta plats. Här står vi med nosen fem meter från floden. Flodpråmarna går tätt förbi och det är mer att titta på. En promenadväg går utmed floden och folk går,springer och cyklar förbi i en strid ström. Eftersom vi står på gräs är det perfekt för hundarna när vi sitter ute. +25 på dagen och en västlig vind som svalkar skönt.

Semester 2015 Frankrike 023

Efter ett tag drog vi oss inomhus i husbilen då det blev molnigt och vi tyckte att hundarna kunde få sova i lugn och ro. Jag satt och förde över uppgifter på ställplatser vi stått på från borderatlas 2012 till vår nya som vi köpte i år 2015. Jag brukar alltid skriva in egna reflektioner angående ställplatserna, som hur bra det är att rasta hundar och om priserna inte stämmer. För ibland har de ändrats sedan katalogen getts ut. Då kan vi undvika de vi inte tyckte så bra om och välja andra alternativ. Sedan läste vi och lyssnade på radion. Det har tydligen varit tornadon i östra Tyskland som förstört hus för flera miljoner euro. Mellan nyheter och väder var det tyska schlagers så att man höll på att spy. Men för tusan vi är ju i Tyskland så det får man tåla.

Solen tittade fram lite då och då. Jag passade på att ta lite kort på omgivningen.

Semester 2015 Frankrike 025

Semester 2015 Frankrike 026

Vi har sett ut morgondagens ställplats i Frankrike och hoppas att den är bra. Då blir det ett par timmars resa.

Ikväll ska vi se på tv och bara koppla av. Har pratat med nära och kära, så vi vet att allt är bra. Pappa blir så glad när jag ringer och jag tror att han saknar mig lite grann. Men han har det bra och får den hjälp han behöver. Nu på kvällen är molnen tjocka och det verkar bli regn inatt med. Dagens etapp blev kort och gott 2,5 mil.

Kommentera