Dag 6 på resa 9/7 Torsdag

Kuma började prata vid åtta och ville att alla skulle vakna. Morgonkel stod på schemat och sedan morgonrastning. Jag bäddade och gjorde i ordning frukosten.

Det hade regnat ordentligt under natten och molnen var täta på himlen. Men vid nio kom solen fram, +22 känns nästan lite kyligt efter den värme som varit.

Idag fortsätter resan söder och västerut via Trier och genom Luxemburg till Frankrike. Vi stannade i Trier och handlade på Lidel, 64:- för en liter hyfsad whisky är ju inte så dumt. Gott att ha till kaffet på kvällen. Vi körde A1 mot Metz och ställplatsen där. Men hu så trångt och det var fullt med personbilar. En husbil hade knökat in sig och hur han klarat det övergår min fattningsförmåga. Vi fick köra in och sedan trixa oss ut igen. Jag stod i solen och tittade så att vi inte skrapade i papperkorgar och bommar när mannen försökte få oss ut därifrån. Tillslut var vi ute och nu ställde vi in nya koordinater på Lennart till en ställplats några mil bort. Jag tog även bort betalvägar och grusvägar ur gps:n. Med gamla Lennart hamnade vi på åkrar och kostigar och sådana äventyr vill vi inte uppleva i år.

Efter fem mil var vi framme i Pont-à-Mousson  N 48.54.11  E 6.3.40 en ställplats för 44 st husbilar, 9,50 euro/dygn inklusive el, vatten och tömning. Vi körde till den bortre delen av ställplatsen då det var fullt i den främre. Här står vi plant på asfalt med utsikt mot småbåtshamnen.

Semester 2015 Frankrike 030Vi tog platsen längst ut så hundarna slipper spring runt husbilen. Det är +31 i skuggan och en lätt bris. Då vi står nära en McDonalds har vi gratis wifi, vilket alltid är trevligt. Vi läser nyheterna på aftonbladet och expressen. Jag ska se ut morgondagens ställplats då vi vill mot Loire-dalen och söderut. Det känns härligt att vara i Frankrike igen och roligt att se mer av detta land. Tidigare har vi varit i Normandie, men aldrig söder om Bretagne.

Denna ställplats är verkligen fin och hundarna tycker om att gå ut på den udde som utgör en naturlig pir för båtarna. Dagens etapp blev 20 mil.

Semester 2015 Frankrike 031Semester 2015 Frankrike 037Semester 2015 Frankrike 033

 

 

Kommentera